GK Quiz on Sports: Cricket Set II

GK Quiz on Sports: Cricket Set II

Cricket is a bat-and-ball game played between two teams of eleven players on a field at the centre of which is a 20-metre (22-yard) pitch with a wicket at each end, each comprising two bails balanced on three stumps.

1. First Test Captain of India……….

A. Palwankar Baloo

B. Palwankar Vithal

C. Vijay Hazare

D. C.K. Nayudu

Ans: D

2. India entered World Test Cricket in

A. 1932

B. 1950

C. 1877

D. 1847

Ans: A

3. Test Cricket celebrated 100 years in the year

A. 1877

B. 1977

C. 1875

D. 1774

Ans: B

4. Who among the following introduced the world to One-Day Internationals?

A. Kerry Packer

B. Len Hutton

C. Frank Worrell

D. Thomas Hughes

Ans: A

5. IPL follows which game format

A. T20

B. ODI

C. Test

D. None of the above

Ans: A

6. In year 2015 IPL held its which edition

A. 5th

B. 6th

C. 7th

D. 8th

Ans: C

7. Who won the ICC World Cup of 2015?

A. India

B. New Zealand

C. Australia

D. Sri-Lanka

Ans: C

8. Sachin Tendulkar was a…………..

A.  Right handed Batman

B. Left handed batsman

C. Wicketkeeper

D. 12th Man

Ans: A

9. Who has scored over 400 runs in a single innings?

A. Brain Lara

B. Sachin Tendulkar

C. Sehwag

D. Bradman

Ans: A

10.  Glen McGrath played for which national team?

A. Australia

B. India

C. New Zealand

D. England

Ans:  A

Leave a Comment