GK Questions and Answers based on famous Indian Buddhist monasteries

Famous Indian Buddhist monasteries

Although Buddhism originated in India, but according to census 2011, only 0.7% of the total population of India is of Buddhists. It has been observed that in various competitive examinations organized at central level or at state level, questions related to the famous Indian Buddhist monasteries are asked. So in this article we are presenting a General knowledge quiz based on famous Indian Buddhist monasteries.

1. Rumtek Monastery is located in which Indian state?

A. Kerala

B. Tamilnadu

C. Sikkim

D. Assam

Ans. C

2. Hemis Monastery is located in which Indian city?

A. Gangtok

B. Leh

C. Srinagar

D. Chamoli

Ans. B

3. In which Indian city Enchey Monastery is located?

A. Guwahati

B. Gangtok

C. Agartala

D. Mangalore

Ans. B

4. In which Indian city Dubdi Monastery is located?

A. Cuttack

B. Yuksom

C. Bhubaneswar

D. Hyderabad

Ans. B

5. Where is kartok Monastery situated?

A. Bhuj

B. Rajkot

C. Yuksom

D. Surat

Ans. C

6. Where is Tawang Monastery located?

A. Kedarnath

B. Tawang

C. Haridwar

D. Rishikesh

Ans. B

7. Thiksey Gompa Monastery is located in which Indian city?

A. Nashik

B. Mumbai

C. Indore

D. Leh

Ans. D

8. Namgyal Monastery is located in which Indian city?

A. Ujjain

B. Dharamsala

C. Maihar

D. Devas

Ans. B

9. Jokhang Monastery is situated in which Indian city?

A. Varanasi

B. Mathura

C. Lhasa

D. Gorakhpur

Ans. C

10. Mindrolling Monastery is situated in which Indian city?

A. Leh

B. Dehradun

C. Bodhgaya

D. Gangtok

Ans. B

GK Questions and Answers based on first in Indian Cinema

February 16, 2019

0 responses on "GK Questions and Answers based on famous Indian Buddhist monasteries"

    Leave a Message

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
    Skip to toolbar