Current Affairs Quiz – November 22 & 23 2018

Current Affairs Quiz – November 22 & 23 2018

1. Sandeep Michael died at 33, is associated with_________.
a) Cricketer
b) Hockey Player
c) Football Player
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Hockey Player. Former Indian hockey player, Sandeep Michael, who captained the Indian junior team to a gold at the Asia Cup 2003, died at the age of 33 after battling an unspecified neurological problem.

2. Who has been appointed as new Delhi Chief Secretary?
a) Ajay Kumar
b) Vishnu Raj
c) Rishi Amarnath
d) Vijaya Kumar Dev

Click here to View Answer
Answer d) Vijaya Kumar Dev. The Centre appointed Vijay Kumar Dev, a 1987-batch IAS officer, as the Chief Secretary of Delhi. The officer from the AGMUT (Arunachal Pradesh, Goa, Mizoram and Union Territory) cadre is currently posted as the Chief Electoral Officer (CEO) of Delhi.

3. Baishnab Parida is passed away at the age of 77, is associated with_________.
a) Actor
b) Journalist
c) Politician
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer c) Politician. Former MP and writer Baishnab Parida passed away at the age of 77 at a hospital in Odisha. Parida, who was suffering from cancer, began his political career with the Communist Party of India but later left the party.

4. India’s First Justice City To Set Up In ________.
a) Andhra Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Punjab
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh. Andhra Pradesh is building a world-class and India’s first ‘Justice City’ within its new capital Amaravati with the vision to provide a state-of-the-art ecosystem built on the latest technology for supporting the judicial system in the state.

5. Swami Vigyananda launches Hindu Economic Forum in _________.
a) Sweden
b) New Zealand
c) Australia
d) Canada

Click here to View Answer
Answer b) New Zealand. Hindu Economic Forum New Zealand (HEFNZ) was officially launched by Swami Vigyananand on Sunday, 18 November 2018 in Auckland, with the vision “Grow Together; Share Together”.

6. Which actor has been awarded the third Sayaji Ratna Award?
a) Raj Kapoor
b) Rajini Kanth
c) Amitabh Bachchan
d) Rajakumar

Click here to View Answer
Answer c) Amitabh Bachchan.Amitabh Bachchan has been awarded the third Sayaji Ratna Award in Laxmi Vilas Palace, Vadodara for his social contribution to pay off the loans of several farmers from Uttar Pradesh and Maharashtra.

7. According to Expedia, India has secured _________rank in the list of most vacation deprived nation in the world.
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Click here to View Answer
Answer d) 5. Expedia Vacation Deprivation Report 2018 was released that stated that India is among the most vacation deprived nation in the world ranking 5th among the 19 surveyed countries.

8. ICC headquarters is situated in__________.
a) Dubai
b) Canada
c) Australia
d) New Zealand

Click here to View Answer
Answer a) Dubai. The International Cricket Council (ICC) announced its partnership with Google.

Leave a Comment