Current Affairs Quiz – November 20 & 21 2018

Current Affairs Quiz – November 20 & 21 2018

1. Who has been named as the UNICEF’s youngest-ever Goodwill Ambassador?
a) Millie Bobby Brown
b) Steffi Angel
c) Sophi Mathew
d) Annie Deborah

Click here to View Answer
Answer a) Millie Bobby Brown. The 14-year-old actress said that she will use the platform to highlight children’s rights and issues.

2. Who has been appointed as the healthcare head of Wipro?
a) Smith John
b) Samuel Raj
c) Bill Stith
d) Steffin Fernandus

Click here to View Answer
Answer c) Bill Stith. IT services major Wipro has appointed former IBM executive Bill Stith as the Senior Vice President and Global Head of the company’s healthcare and life sciences division.

3. Malaria cases declined by ______ in India: WHO report.
a) 18%
b) 20%
c) 23%
d) 24%

Click here to View Answer
Answer d) 24%. The World Health Organisation (WHO) in a report stated India recorded a substantial decline of 24% in cases of Malaria in 2017 compared to 2016.

4. Which state will be hosting International Tourism Mart from 22nd November?
a) Assam
b) Meghalaya
c) Nagaland
d) Tripura

Click here to View Answer
Answer d) Tripura. Tripura will host the 7th International Tourism Mart from 22nd November 2018 at Agartala. The three day event, which aims at propagate tourism potentials of the northeast states, will have tour operator delegates from 18 countries.

5. Africa Industrialization Day is observed on ___________.
a) 18 November
b) 20 November
c) 22 November
d) 27 November

Click here to View Answer
Answer b) 20 November. The purpose of Africa Industrialization Day (AID), marked each year on 20 November, is to raise global awareness of the challenges faced by the continent with regard to industrialization. The theme for AID 2018 is “Promoting Regional Value Chains in Africa.

6. Who has been appointed as New IWAI Chairman?
a) Jalaj Srivastava
b) Sreenivasan
c) Murali Bhakshinathan
d) Renganatha Murali R

Click here to View Answer
Answer a) Jalaj Srivastava.He served as Chairman of New Delhi Municipal Corporation (NDMC) and Principal Secretary of Department of VAT, Delhi Government. Srivastava is known for the launching of “Shakti Cab” and “URJA” project for women.

7. Who has been appointed as the new Coal Secretary by ACC?
a) Vasuki Bhaskar
b) Sumanta Chaudhuri
c) Vanmathi Ravi
d) Hima Chandrasekar

Click here to View Answer
Answer b) Sumanta Chaudhuri. The Appointments Committee of the Cabinet headed by Prime Minister Narendra Modi named 1985-batch IAS from West Bengal cadre Sumanta Chaudhuri as the new Coal Secretary.

8. Which country has unveiled the world’s first underground hotel?
a) Japan
b) USA
c) China
d) Russia

Click here to View Answer
Answer c) China. Shanghai unveiled the world’s first underground hotel, the InterContinental Shanghai Wonderland, buried 90 metres deep in an old quarry.

9. Who has received Fortune Business Person of the Year 2018 list?
a) Kalidas Venkat M
b) Shantanu Narayen
c) Bhagyaraj
d) Arun Raja

Click here to View Answer
Answer b) Shantanu Narayen. The list ranks 20 business executives delivering on the bottom line and beyond. Fifty-six-year-old Shantanu Narayen ranks 12th on the list. The list is topped by Tricia Griffith, CEO of insurance company Progressive

10. Indo-US joint military exercise ‘Vajra Prahar’ commenced in _______.
a) Jaipur
b) Pune
c) Allhabad
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer a) Jaipur.Army’s Indo-US Joint Special Forces Exercise 2018 commenced on November 19 at Mahajan Field Firing Range (MFFR), Bikaner and will conclude on December 2.
November 26, 2018

0 responses on "Current Affairs Quiz – November 20 & 21 2018"

    Leave a Message

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
    Skip to toolbar