Current Affairs Quiz – February 11 2019

Current Affairs Quiz – February 11 2019


1.Which Ministry has launched “Light House Projects challenge” ?
a)Ministry of external affairs
b)Ministry of Housing & Urban Affairs
c)Ministry of Finance
d)Ministry of Textile

Click here to View Answer
Answer b)Ministry of Housing & Urban Affairs.

2.Who has won Chennai Open ATP challenger title?
a)Andy Murray
b)Corentin Moutet
c)Garbiñe Muguruza
d)Venus Williams

Click here to View Answer
Answer b)Corentin Moutet . France’s Corentin Moutet, the second-seed, beat Andrew Harris of Australia 6-3, 6-3 in the singles final to win the title in Chennai Open ATP Challenger tennis tournament in Chennai.

3._________ wins 86th senior snooker national championship title.
a)Yasin Merchant
b)Pankaj Advani
c)Manan Chandra
d)Subhash Agarwal

Click here to View Answer
Answer b)Pankaj Advani. Country’s ace cueist Pankaj Advani Sunday defeated Lakshman Rawat by 6-0 to clinch the 86th Senior Snooker National Championship title. Advani won by 70-36, 91-22, 66-06, 65-51, 77-49, 59-18 in the finals .

4._________ a front-line warship of the Indian Navy, participated in a multinational training exercise ‘CUTLASS EXPRESS – 19’.
a)Ins Arihant
b)INS Trikand
c)Ins Vikrant
d)Ins Viraat

Click here to View Answer
Answer b)INS Trikand. INS Trikand, a front-line warship of the Indian Navy, participated in a multinational training exercise ‘CUTLASS EXPRESS – 19’ held from 27 Jan to 06 Feb 19.

5.Under the “Light House Projects challenge” , how many sites will be selected for construction of the Lighthouse projects?
a)5
b)6
c)3
d)4

Click here to View Answer
Answer b)6.

6.”United Nations International Day of Women and Girls in Science” is celebrated on which date ?
a)February 11
b)February 8
c)February 10
d)February 15

Click here to View Answer
Answer a)February 11. February 11, 2019, is the International Day of Women and Girls in Science, an annual occasion established in 2015 by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO). 2019 Theme: “Investment in Women and Girls in Science for Inclusive Green Growth”

7.Grammy Award is associated with which field?
a)Journalism
b)Music Industry
c)Sports
d)Literature

Click here to View Answer
Answer b)Music Industry.

8.Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal inaugurated Cremica Food Park, which is the first mega food park of __________________.
a)Sikkim
b)Himachal Pradesh
c)Assam
d)Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer b)Himachal Pradesh. Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal inaugurated Cremica Food Park, which is the first mega food park of Himachal Pradesh. The Park is located at Village Singhain Una District of Himachal Pradesh.The mega food park has been set up at a cost of Rs 107.34 crore.

9.PM Modi recently laid foundation stone for Sela Tunnel Project in which state?
a)Arunachal Pradesh
b)Gujarat
c)Kerala
d)Asssam

Click here to View Answer
Answer a)Arunachal Pradesh. In a key move aimed at improving all weather connectivity and enabling the swift movement of Indian troops to Arunachal Pradesh bordering China, Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone for the Sela Tunnel Project.

10.Which of the following movies won the ‘Best Picture’ in BAFTA 2019?
a)Roma
b)Bohemian Rhapsody
c)The Wife
d)The Favourite

Click here to View Answer
Answer a)Roma. “The Favourite” took home the most awards with seven, including both actress categories for Rachel Weisz and Olivia Colman and best original screenplay, though “Roma” nabbed the top prize for best film.

Leave a Comment